data-page-url = "https://dr-anatomy.blogspot.com">

Test Biologji

1. Mushkerit jane:
Organe te frymarrjes
Organ qe realizon pompimin e gjakut
Gjender peshtymore

2. Truri tek femijet eshte:
500gr
300gr
400gr

3. Sa pale nerva dalin nga truri?
20
12
10

4. Ashti me i gjate ne trupin e njeriut eshte:
Unazat e kurrizit
Femuri
Periosti

5. Sa zgjatime ka hidra?
10-15
10-25
6-12

6. Ekosisteme natyore jane:
Vreshtat
Savanet
Pemishtet

7. Gjakun ne zemer e sjellin:
Arteriet
Venat
Kapilaret

8. Sa eshtra ka ne trupin e njeriut?
201
216
206

9. Dializa eshte:
Veshke e semur
Veshke artificiale
Asnjera nga keto

10. Sistemi nervor ndahet ne:
Sistem nervor qendror dhe periferik
Trurin
Palc rruazore

Score =
Correct answers: