data-page-url = "https://dr-anatomy.blogspot.com">

Testi 2 nga Kimia

1. Masa atomike e nje berthame eshte 17. Ndersa numri i neutroneve eshte 9. Sa eshte numri i Protoneve
9
8
7
6

2. Sa modifikime alotropike i formon Karboni C
2
3
4
5

3. Sa gram sheqer dhe sa gram uj duhen te merren per te pergaditur 50 gram tretesire me perqendrim 10%
5gr sheqer + 50 gr uj
5gr sheqer + 45gr uj
50 gr sheqer+5 gr uj
25gr sheqer +25 gr uj

4. Ne ajer ne sasi me te madhe ka
oksigjen
dioksid karboni
gazra fisnike
azot

5. Cili element kimik eshte me i perhapuri ne planetin tone
hidrogeni
karboni
oksigjeni
uji

6. Me ane te procesit te Haberboshit ne industri perfitohet
azoti
hidrogjeni
amoniaku
oksigjeni

7. cila nga mostrat vijuese ka numer me te madh te molekulave
5gr CO2
5gr NO2
5gr SO2
5gr CO

8. Cili nga keto elemente kimike nuk i takon periodes se trete
Si
S
Br
Mg

9. Cili nga elemetet vijuese nuk i takon grupit te 17
F
Cl
Br
Pb

10. Kimia organike studion komponimet e
hidrogjenit
oksigjenit
karbonit
azotit

Score =
Correct answers: