data-page-url = "https://dr-anatomy.blogspot.com">

Testi 1 nga Historia


1. Kur filluan punimet e Konferences se Paqes se Versajes?
18 janar 1919
19 janar 1919
18 janar 1918
19 janar 1918
2. Kush dha kontributin kryesor per formimin e Lidhjes se Kombeve?
Lenini
John Lenon
Udrou Uilson
Hitleri
3. Kush e perhapen te paret nazismin dhe fashizmin?
Italia dhe Franca
Franca dhe Anglia
Anglia dhe Gjermania
Gjermania dhe Italia
4. Kush hartoi planin “Nju Dill” ne SHBA?
Kenedi
Ruzvelti
Bushi
Gjorgj Uashingtoni
5. Kur u emreua Stalini Sekretar I Pergjithshem I Partise Komuniste?
Prill 1912
Mars 1912
Maj 1912
Qershor 1912
6. Ku e vrane kroatet mbretin e Jugosllavise, Aleksandrin?
Ne Berlin Gjermani
Ne Londer Angli
Ne Marsej France
Ne Rome Itali
7. Kur u be Kongresi I Durresit?
25.12.1918
24.12.1918
25.12.1919
24.12.1917
8. Kur u pranu Shqiperia si anetare e Lidhjes se Kombeve?
Nentor 1919
Dhjetor 1920
Dhjetor 1919
Nentor 1920
9. Kur u shpall Shqiperia republike?
20 janar 1924
22 janar 1923
21 janar 1926
21 janar 1925
10. Qka esht KGB?
Sherbimi sekret rus
Mafia Italiane
Sherbimi sekret francez
Ushtria Kineze
Te qelluara =
Te saktat: