data-page-url = "https://dr-anatomy.blogspot.com">

Testi 2 nga Gjeografia

1. Kanali i Otrantos e lidh detin
Adriatik dhe jon
Adriatik dhe egje
Jon dhe Egje
Adriatik dhe mesdhe

2. Gjersia gjeografike e Shqiperise lindje-perendim
510 km
501 km
150 km
151 km

3. Cili lum ka prurje te ujit 670 m3/s
Drini
Shkumbini
Vjosa
Buna

4. Ultesira Perendimore e Shqiperise eshte e gjate veri-jug
205 km
204 km
203 km
201 km

5. Ne fushen e Elbasanit qender kryesore eshte
Ballshi
Lushnja
Durresi
Elbasani

6. Llapi, Gollaku, Shala e Bajgores shtrihen ne regjionin:
Perendimor
Jugor
Lindor
Verior

7. Qendra kryesore e Hasit eshte
Besiana
Dragashi
Gjilani
Zymi

8. Ne Kosove deri ne vitin 1988 rrjeti rrugor kishte gjatesi prej
5000 km
4500 km
4000 km
3500 km

9. Hekurudha e pare ne Kosove eshte ndertuar ne vitin
1725
1784
1825
1874

10. Kosova lidhet me Serbine me
1 rruge automilistike
2 rruge automilistike
3 rruge automilistike
4 rruge automilistike

Score =
Correct answers: