data-page-url = "https://dr-anatomy.blogspot.com">

Test 1 nga Biologjia

1. Cka krijohet me bashkimin e organeve
Qeliza
Indi
Sistemi i Organeve
Organizmi

2. Qelizat bimore dhe shtazore dallohen mes vete
Qeliza bimore nuk ka berthame te diferencuar kurse ajo shtazore ka
Qeliza bimore ka membrane kurse ajo shtazore jo
Qeliza bimore ka kloroplaste kurse ajo shtazore jo
Qeliza bimore nuk ka paret qelizor kurse qeliza shtazore ka

3. Sikur gametet te shumzohen me mitoz qja do te ndodh
Do te rritet numri i kromozomeve ne qeliza bija
Do te zvogelohet numri i kromozomeve ne qeliza bija
Do te jete i njejte numri si me mejoze
Do te ndryshoj here pas here

4. Ne cilen pjese te thekes krijohet fruti
Theke
Pistil
Petale
Sepale

5. Pse themi se pa uje nuk ka jete
Uji zhvillon proceset fiziologjike ne organizem
Uji nderpret proceset fiziologjike ne organizem
Uji ndihmon ne procesin e fotozintezes te bimet
Uji ndihmon ne procesin e frymemarrjes te njeriu

6. Njesia themelore e veshkeve eshte
Miofibri
Nefroni
Neuroni
Eritrociti

7. Pse themi se myshqet e kane prejardhjen nga algat
Myshqet kane kloroplaste si algat
Per zhvillimin e myshqeve dhe algave nevojitet lageshtija
Protonema u ngjan algave
Myshqet kane rrenje si algat

8. Agroni ka grupin e gjakut A. Teuta grupin B. Iliri grupin AB kurse Arta grupin O. Cili eshte dhenes universal
Agroni
Teuta
Iliri
Arta

9. Ushqimi ne goje qendron 20 sekonda. Ne cilen pjese te traktit digjestiv qendron me se shumti
Ne kapercell
Ne lukth
Ne zorren e holle
Ne zorren e trashe

10. C'rendesi kane hormonet e gjendrrave me tajim te brendshem?
Jane te demshme kur tajojne sasi normale te hormoneve
Jane te demshme kur tajojne pak ose shume hormone
Jane te demshme kur tajojne sasi te ndryshme te hormoneve
Jane te demshme kur tajojne sasi te herpashershme te hormoneve

Score =
Correct answers: