data-page-url = "https://dr-anatomy.blogspot.com">

Testi 1 nga Gjeografia

TESTI 1 NGA GJEOGRAFIA
1. Cili eshte kryeqyteti i Kosoves
Ferizaj
Prizreni
Gjakova
Prishtina
2. Sa eshte siperfaqja e Republikes se Kosoves?
10.878 km2
10.788 km2
10.887 km2
10.778 km2
3. Me ciat shtete kufizohet Kosova?
Shqiperine, Maqedonine, Malin e zi dhe Serbine
Shqiperine, Maqedonine dhe Malin e zi
Serbine, Maqedonine dhe Malin e zi
Shqiperine, Maqedonine dhe Bullgarine
4. Cili eshte lumi me i gjate ne territorin e Kosoves
Lumbardhi
Drini i bardhe
Ereniku
Ibri
5. Cila eshte maja me e larte ne Kosove
Maja e Lybotenit
Korabi
Mali i Pejes
Gjeravica
6. Ne cilen pjese te Kosoves gjenden Malet e Sharrit
Juglindore
Verilindore
Jug perendimore
Qendrore
7. Cila eshte miniera me e madhe ne territorin e Kosoves?
Miniera e Kalmures
Miniera e Neredimes
Miniera e Trepqes
Miniera e Rugoves
8. Cila eshte Gryka me e njohur e Kosoves
Gryka e Kaqanikut
Gryka e Rugoves
Gryka e Karadakut
Gryka e Kumanoves
9. Pasuria nentoksore kryesore e Kosoves eshte
Qymyri
Zinku
Hekuri
Bronzi
10. Vendi me e zhvilluar sa i perket turizmit dimeror eshte
Mali i sharrit
Bjeshket e nemuna
Prizreni
Prishtina
Te qelluara =
Te saktat: