data-page-url = "https://dr-anatomy.blogspot.com">

Testi 6 nga biologjia

1. Zoologjia eshte dege e biologjise qe merret me studimin e
bimeve
shtazeve
njeriut
origjines se gjallesave

2. Zemra e nje balene ma gjatesi 33m dhe me mase 150 ton peshon
600-700 kg
100-200 kg
50-100 kg
350-500 kg

3. Kamgjikoret, qepalloret, rizopodiet jane shtaze qe me nje emer i quajme
knidarje
butake
kordat
protozaor

4. Ameba ben pjese ne grupin e
qepalloreve
kamgjikoreve
knidarieve
rizopodieve

5. Si quhen kembet e rreme te amebes?
pseudopodie
kete
kerrbac
qepalla

6. Dizenteria eshte semundje qe shkaktohet nga
ameba
euglena
diatomea
parameci

7. Euglena dallon driten me syrin e shtazes qe ne fakt e paraqet
berthama
kamgjiku
njolla e kuqe
amidoni

8. Parameci leviz me ane te
keteve
pseudiopodieve
kamgjikeve
qepallave

9. Cilate elemente te gjakut i demton plazmadiumi malarik
leukocitet
trombocitet
eritrocitet
plazmen

10. Cila shtaze shkakton malarien me ane te plazmadiumit malarik
Miza
Miu
Krimbi
Mushkonja

Score =
Correct answers: