data-page-url = "https://dr-anatomy.blogspot.com">

Testi 5 nga Biologjia

1. Cili eshte ashti me i gjate i njeriut
Periosti
Femuri
Qekiqi
Kulla

2. Locomotio do te thot
Vrapim
Kercim
Aktivitet sportiv
Levizie

3. Prej sa zgjatimeve perbehet hidra
1-7
2-9
4-10
6-12

4. Sistemi me i thjesht nervor eshte ao
Ganglionar
I shkallezuar
Difuz
Simpatik

5. Sa permban uje trupi i bimeve dhe i shtazeve
20-60%
30-75%
50-90%
70-100%

6. Sa pale nerva dalin nga truri i njeriut
8 pale
12 pale
16 pale
20 pale

7. Shtresa e fundit e lekures eshte
Epiderma
Derma
Hipoderma
Eshtrat

8. Cila prej ketyre ekosistemeve eshte ekosistem natyror
Pemishtet
Pyjet
Plantacionet
Vreshtat

9. Prej sa unazave perbehet shtylla kurrizore
17-18
23-24
29-30
33-34

10. Amanita e gjelbert dhe rosula jane?
Likiene
Myshqe
Kerpudha
Alga

Score =
Correct answers: